به گزارش صد آنلاین ، گرانت شاپس، وزیر دفاع انگلیس تایید کرد که لندن به کییف اجازه داده تا با سلاحهای انگلیسی به منطقه کریمه حمله کند.
او روز گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «همانطور که میدانید، ما مجوز استفاده از تسلیحات در خاک اوکراین، از جمله کریمه که آن را بخشی جداییناپذیر از این کشور میدانیم، را دادهایم.»
وزیر دفاع در عین حال مدعی شد که در این رابطه گویا همواره بر اساس قوانین بین المللی بشردوستانه عمل می کند. به گفته وی، تعهد بریتانیا به اوکراین "مطلق می ماند"، زیرا پیروزی روسیه برای لندن "غیرقابل قبول" است.
در این رابطه سناتور آندری کلیموف، معاون کمیته امور بین الملل شورای فدراسیون (سنای) روسیه تاکید کرد که غیرممکن است که بریتانیا در "جنگ روانی" علیه روسیه پیروز شود.او گفت: علیرغم کارت سفیدی که مقامات انگلیسی به اوکراین برای حمله به خاک روسیه دادهاند، در واقع تلاش برای به راه انداختن "جنگ روانی" علیه روسیه است، ولی لندن در نظر نگرفته که مسکو آماده دفع چنین اقداماتی است.
کنستانتین کاساچوف، نایب رئیس شورای فدراسیون نیز معتقد است که مجوز لندن برای حمله به کریمه با تسلیحاتی که توسط انگلیس به اوکراین منتقل کرده، چیزی جز «حیله شیطان» و برخوردی ریاکارانه نیست. در حالیکه کاملاً بدیهی است که کریمه سرزمینی است که در آن مردم صلحجو و غیرنظامی زندگی میکنند و آنها از حملات نیروهای مسلح اوکراین به غیرنظامیان حمایت میکنند.»
این سناتور افزود: اوکراین و انگلیس را باید با اسرائیل که مسئول کشتار غیرنظامیان در نوار غزه است مقایسه کرد.
پیش از این، دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا نیز گفته بود که اوکراین حق استفاده از تسلیحات ارائه شده توسط لندن برای حمله به اهدافی در خاک روسیه را دارد و کییف خود تصمیم می گیرد که این کار را انجام دهد یا خیر.به عقیده او، هر گونه حمایت غرب از اوکراین تا زمانی که ناتو وارد جنگ مستقیم با روسیه نشود، قابل قبول است.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هشتصد و دوازدهمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در مصاحبه با خبرگزاری شین هوا ، اعلام کرد که مسکو رویکرد چین برای حل مناقشه در اوکراین را مثبت ارزیابی می کند.
او توضیح داد: مقامات پکن به خوبی از علل ریشهای و اهمیت ژئوپلیتیک جهانی خود آگاه هستند و این مسئله در طرح ۱۲ مادهای "مواضع چین در مورد حل سیاسی بحران اوکراین" منتشره در فوریه ۲۰۲۳ منعکس شده است. تزهای مطرح شده در این طرح نشان دهنده تمایل کاملاً صادقانه چین برای کمک به ثبات وضعیت است.
پوتین در عین حال تاکید کرد که علیرغم بی میلی سیاستمداران اوکراینی برای حل مناقشه از طریق مذاکرات دیپلماتیک متوازن، طرف روسی مانند گذشته همچنان برای گفتگو باز است. او افزود: ما خواهان یک راه حل جامع، پایدار و عادلانه برای این مناقشه از طریق راههای مسالمت آمیز هستیم. و ما آماده گفتگو در مورد اوکراین هستیم، اما این مذاکرات باید با در نظر گرفتن منافع همه طرفهای درگیر در این مناقشه، از جمله منافع روسیه باشد.
علاوه بر این، رئیس جمهور گفت که مذاکرات باید تضمین های امنیتی قابل اعتمادی را برای روسیه به ارمغان بیاورد که توسط بسیاری از بازیگران جهانی در عرصه سیاسی مورد غفلت قرار گرفته است.
به عقیده او، مشکل اصلی دقیقاً قابل اعتماد بودن هر تضمینی است، زیرا ما با کشورهایی سروکار داریم که محافل حاکم آنها نظم جهانی را نه بر اساس قوانین بینالمللی، بلکه یک «نظم مبتنی بر قوانین» را ترجیح میدهند، که مدام از آن صحبت میکنند.
به گزارش رسانههای اسپانیایی، ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین که قصد داشت در تاریخ ۱۷ ماه مه در چارچوب یک دیدار کاری به پرتغال و اسپانیا سفر کند، آن را لغو کرد.
طبق این اطلاعات، مقامات مادرید دلیل لغو این سفر که قرار بود اولین سفر زلنسکی به اسپانیا باشد و طی آن قرار بود با پدرو سانچز، نخست وزیر برای امضای توافقنامه امنیتی دیدار کند، توضیح ندادند.
به گفته این آژانس، فیلیپ ششم، پادشاه اسپانیا در حال آماده شدن برای دیدار با زلنسکی بود، ولی چند ساعت بعد مادرید اطلاعیه مبنی بر لغو سفر او را دریافت کرد. دلایلی که چرا رئیس جمهور اوکراین نمی تواند به مادرید بیاید مشخص نشده است.
خوزه مانوئل آلبارز، وزیر امور خارجه اسپانیا، با اشاره به نگرانیهای امنیتی و اشاره به این که هرگونه سفر زلنسکی به خارج از کشور مسلماً با خطراتی همراه است، از اظهار نظر در این باره خودداری کرد.
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل شب گذشته در نشست شورای امنیت درباره اوکراین یادآور شد که میزان فرار از بسیج در اوکراین با وجود روشهای سختگیرانه خدمت اجباری در حال شکستن تمامی رکوردهای تاریخی در این زمینه است.
او گفت: تنها طی چند روز آینده و از تاریخ ۱۸ مه، مردان اوکراینی در سن خدمت نظامی اجباری عملاً ناتوان خواهند شد و با اجرایی شدن قانون جدید بسیج، آنها در صورت عدم معرفی خود دیگر قادر به مدیریت اموال و سرمایه های خود نخواهند بود. با این حال، میزان فرار مردان از بسیج در اوکراین به ابعاد بی سابقهای رسیده است.
به گفته نبنزیا، مردم غیرنظامی اوکراین به طور فزایندهای نسبت به آنچه در حال وقوع است انتقاد می کنند. مردم هیچ علاقهای به درگیری با روسیه ندارند. ولی برای توقف خونریزی، باید ولادیمیر زلنسکی و دیگر سیاستمداران کییف که خواستار ادامه درگیری هستند از قدرت محروم شوند.
دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل شب گذشته در کانال تلگرام خود اعلام کرد که نشست شورای امنیت به منظور بررسی موضوع ارسال تسلیحات غربی به اوکراین و تشدید وضعیت انسانی در این کشور، قرار است در تاریخ ۲۰ ماه مه برگزار شود.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در جریان سفر از پیش اعلام نشده خود به کییف اعلام کرد که مرحله کنونی در درگیری نظامی برای اوکراین بسیار بحرانی شده و غرب این مسئله را درک می کند.
او گفت: «ما در لحظه حساس و بحرانی ملاقات میکنیم <..> می دانیم که زمان بسیار مهم است، به همین دلیل است که تنها یک دقیقه پس از تصویب بسته کمکهای نظامی عظیم توسط کنگره، جو بایدن، مهمات نظامی به اوکراین ارسال کرد و در روزهای آینده سلاحهای بیشتری به میدان جنگ تحویل داده میشود.»
وزیر خارجه آمریکا با اشاره به افزایش حملات ارتش روسیه به مناطق شرقی اوکراین، یادآور شد که در هفتهها و ماههای آینده از اوکراینیها «انتظار زیادی» میرود. او بدین ترتیب از تشدید قانون بسیج در این کشور حمایت و تاکید کرد که این یک "تصمیم دشوار اما ضروری" است.
بلینکن همچنین افزود که ناتو قبلاً موافقت کرده که کییف برای تسریع روند ادغام، مجبور به انجام شروط لازم برای پیوستن به این ائتلاف نخواهد بود. از جمله، روابط بین بروکسل و اوکراین از طریق توافقات دوجانبه با متحدان از جمله ایالات متحده تقویت خواهد شد.
علاوه بر این، وی گفت که دولت آمریکا قصد دارد از اختیارات دریافتی از کنگره برای مصادره دارایی های روسیه استفاده کند. وزیر امور خارجه آمریکا افزود که کشورهای G۷ همچنین می توانند میلیاردها دلار را از آزاد کرده و سیگنال قدرتمندی را به مسکو ارسال کنند.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، طی سخنرانی خود در دانشگاه پلی تکنیک کییف، اعلام کرد که انتخابات ریاست جمهوری اوکراین زمانی برگزار می شود که خود شهروندان این کشور توافق کنند که شرایط برگزاری آن را دارند و با این کار موافقند.
بلینکن با اشاره به اینکه واشنگتن و کییف با یکدیگر برای تقویت زیرساخت های انتخاباتی اوکراین همکاری دارند، افزود: «به لطف این کار، هنگامی که اوکراینیها توافق کردند که شرایط اجازه میدهد و همه مردم از جمله افراد پناهنده، میتوانند از حق رای استفاده کنند. انتخابات برگزار خواهد شد.»
در اوکراین قرار بود انتخابات ریاست جمهوری در ۳۱ مارس برگزار شود، اما امسال مبارزات سیاسی لغو شد و این تصمیم را با حکومت نظامی فعلی در کشور مرتبط میدانند.
سرگئی ناریشکین، نامزد پست ریاست سرویس اطلاعات خارجی روسیه ابرای عقیده کرد که وقوع یک درگیری نظامی در مقیاس وسیع در صورتی امکان پذیر خواهد بود که بلوک غرب آن را برای خود سودآور و بی خطر بداند.
به گفته او، بر اساس اطلاعاتی که در اختیار این سرویس قرار دارد، برخی از سیاستمداران یورو-آتلانتیک، راه اندازی یک درگیری نظامی در مقیاس بزرگ را برای حفظ هژمونی خود ممکن میدانند.
این مقام امنیتی تاکید کرد: در دنیا بازیگران مسئولیت پذیری وجود دارند که می توانند از بروز درگیریها و "کشیده شدن جهان به سمت هرج و مرج" جلوگیری کنند. ناریشکین افزود: «سرویس اطلاعات خارجی روسیه، همراه با سرویسهای اطلاعاتی شریک، از نزدیک بر پیشرفت اوضاع در این منطقه نظارت میکنند».
آندری ارماک، رئیس دفتر ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، روز سهشنبه پیشنهاد کرد که کشورهای متحد ۰.۲۵ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را برای اوکراین هزینه کنند و همچنین داراییهای مسدود شده روسیه را به این کشور منتقل کنند.
او گفت: تقویت کمکهای نظامی به اوکراین، از جمله حذف تمامی محدودیتها در زمینه تامین تسلیحات ضروری است. مهم است که متحدان ۰.۲۵ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف کمک نظامی به اوکراین کنند و ۳۰۰ میلیارد دلار از دارایی های مسدود شده روسیه را برای حمایت از کشورمان آزاد کنند.
رئیس دفتر زلنسکی همچنین از کشورهای غربی دعوت کرد تا چارچوب زمانی برای الحاق اوکراین به ائتلاف آتلانتیک شمالی تعیین کنند. به عقیده او، این اقدام باید حداکثر تا جولای ۲۰۲۸ اتفاق بیفتد.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، روز گذشته در جریان گفتوگوی تلفنی با ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین اعلام کرد که پاریس در روزها و هفته های آینده چندین نوع سلاح به کییف تحویل خواهد داد.
روسای جمهور دو کشور ابتدا در مورد وضعیت در حال توسعه در زمین و نیازهای اوکراین بحث کردند. و ماکرون عزم فرانسه برای ارائه تمام حمایت های لازم در بلندمدت را تایید کرد.
رهبر فرانسه با جزئیات به زلنسکی توضیح داد که کشورش در روزها و هفتههای آینده چه تسلیحاتی را به اوکراین منتقل خواهد کرد، اما پیام کاخ الیزه این اطلاعات را ارائه نکرد.
ماکرون همچنین گفت که علاقه مند است از المپیک ۲۰۲۴ پاریس به عنوان فرصتی برای تلاش های دیپلماتیک و مذاکرات برای پایان دادن به درگیری اوکراین بر اساس منافع کییف استفاده شود.
وزارت خزانه داری آمریکا تحریمهایی را علیه سه شخصیت حقوقی و یک شهروند روس اعمال کرد. به گفته واشنگتن، افرادی که در این لیست هستند «در تلاش برای دور زدن تحریمها» شرکت دارند.
تحریم های اعمال شده توسط خزانه داری آمریکا به معنای ممنوعیت همکاری با شرکت مشخص شده برای شهروندان و مشاغل آمریکایی و همچنین مسدود شدن وجوه و دارایی های این شرکت در ایالات متحده است.
روز گذشته جو بایدن، قانونی را که قبلاً توسط کنگره ایالات متحده تصویب شده بود، را امضا کرد که واردات اورانیوم غنی شده در روسیه یا یک شرکت وابسته به این کشور را ممنوع میکند.
منبع: تسنیم